Patricieni

Jun 14, 2014 - Mezel de casa

Ingrediente
  • 8,250 kg carne de vita calitatea I
  • 2,250 kg carne de porc calitatea I
  • 400 g usturoi
  • 1 kg grasime bucati rezultata din fasonarea carnii de porc
  • 50 g piper macinat
  • 15 g cimbru praf
  • 25 g mirose de carnati
  • 25 m mate de porc
  • 250 g sare
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si porc se taie bucati. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. matele se spala si se tin in apa rece. Matele se spala si se tin in apa rece. Grasimea se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii

Carnea se toaca prin masina cu sita de 6 mm. Se amesteca cu grasime, sare, zeama strecurata de usturoi, piper, cimbru si miroase de carnati. Se amesteca bine compozitia, se trece printr-un sprit special pentru carnati si se umplu matele. Patricienii se tin la frigider pentru fezandat.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou.

  • Gramaj produs finit: 6 kg sau 133 buc, gramaj / bucata: crud 45 g, gramaj / bucata: fript 35 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri