Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza, se taie bucati. Oasele rezultate de la filetare se fierb in apa, obtinându-se supa de oase de peste. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la vârf si se scurg. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe cu 500 g supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina se curata, se spala si se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie bucati mari. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 g supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 100 g supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 g pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua si sare pana se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 g ulei si se introduc in cuptor circa 5 minute. Sosul tomat se prepara astfel : morcovii, telina, restul de ceapa se inabusa in uleiul ramas, se adauga 500 g supa de oase de peste si se fierb. Se adauga faina dizolvata in 150 g supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, zahar, usturoi, cimbru, unt, sare si se fierb impreuna. Cand legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul obtinut se toarna peste ardei si se introduce tava in cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie, cu marar verde deasupra (cate 2 ardei la o portie). Se serveste cald.