Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se fileteaza, se taie in bucati mici, se sareaza. Oasele rezultate din procesul de filetare, se fierb in apa rece cu sare, obtinandu-se supa din oase de peste. Slanina se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe cu 50 g supa din oase de peste, se scurge, se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa din oase de peste.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei si 150 g supa din oase de peste. Se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga slanina, orez, pasta de tomate, oua, piper, sare; se amesteca bine pâna se obtine o pasta omogena.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in caserole sau pe farfurie. Pasta se foloseste ca umplutura pentru diverse preparate : sarmale, ardei umpluti, rosii umplute.
Termenul de pastrare al acestui semipreparat, maximum 12 ore de la preparare in spatiu frigorific cu temperatura de max. 4°C.