Pasta din stavrid pentru sarmale (semipreparat)

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1 kg stavrid cu cap
  • 100 g slanina
  • 300 g ceapa
  • 100 g orez
  • 100 g oua
  • 100 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se fileteaza, se taie in bucati mici, se sareaza. Oasele rezultate din procesul de filetare, se fierb in apa rece cu sare, obtinandu-se supa din oase de peste. Slanina se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe cu 50 g supa din oase de peste, se scurge, se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa din oase de peste.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si 150 g supa din oase de peste. Se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga slanina, orez, pasta de tomate, oua, piper, sare; se amesteca bine pâna se obtine o pasta omogena.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in caserole sau pe farfurie. Pasta se foloseste ca umplutura pentru diverse preparate : sarmale, ardei umpluti, rosii umplute.

Termenul de pastrare al acestui semipreparat, maximum 12 ore de la preparare in spatiu frigorific cu temperatura de max. 4°C.

  • Gramaj produs finit: 1 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri