Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie bucati mici. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa din oase de peste.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, telina se inabusa in ulei si 100 g esenta de oase de peste. Cand legumele sunt pe jumatate inabusite se adauga bucatile de peste si se continua inabusirea circa 25 minute. Se scurge de lichid, se lasa sa se raceasca, se toaca cu masina cu sita fina, de doua ori; se adauga pasta de tomate, oua, piper, sare si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.
Prezentarea
Preparatul se prezinta pe platou. Se foloseste pentru umplut vinete, cartofi, musaca.