Pasta din stavrid pentru umplut legume

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2,5 kg stavrid cu cap
  • 150 g morcovi
  • 150 g telina radacina
  • 100 g ulei
  • 100 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g oua (2 buc)
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie bucati mici. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa din oase de peste.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, telina se inabusa in ulei si 100 g esenta de oase de peste. Cand legumele sunt pe jumatate inabusite se adauga bucatile de peste si se continua inabusirea circa 25 minute. Se scurge de lichid, se lasa sa se raceasca, se toaca cu masina cu sita fina, de doua ori; se adauga pasta de tomate, oua, piper, sare si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou. Se foloseste pentru umplut vinete, cartofi, musaca.

  • Gramaj produs finit: 1 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri