Dec 3, 2013 - Peste
Chef Roberto pregătește două rețete pentru iubitorii de pește. Prima este o combinație interesantă de vâmnătă, bacon și ton proaspăt, iar cea de-a doua este cu paste și somon afumat. Care vă tentează mai mult?
Se taie capetele vinetei, iar restul se feliază. Într-o tavă se pune ulei, sare, oregano și deasupra se pun feliile de vânătă, care se ung pe ambele părți c amestecul din tavă. Se dau la cuptorul încins. Costița afumată se taie felii, apoi bucăți mici. Roșiilese taie în 4. Apoi se taie tonul proaspăt cubulețe. Se pune o tigaie pe foc la încins. Când se incinge se adaugă un cățel de usturoi întreg, presat cu lama cuțitului, puțin ulei și câteva crenguțe de oregano. Oregano se ține puțin pe foc, doar cât să lase aromă. Apoi se scoate usturoiul și oregano din tigaie și se pun bucățelele de bacon la prăjit. Când devin crocante se scot din tigaie și se pun la scurs pe un șervet de hârtie. Se șterge tigaia cu un prosop de hârtie, se pune iar ulei și se pun roșiile și tonul la călit. Apoi se adaugă oregano proaspăt, piper măcinat, puțin vin alb și sare. Vinetele se scot din cuptor când capătă o culoare aurie. Tonul cu roșii trebuie ținut puțin pe foc.