Dec 3, 2013 - Peste
Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.
Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.
Pentru început se taie somonul în bucăți mărișoare și se înlătură oasele. Dovlecelul se taie felii foarte subțiri. Într-o tavă se pune ulei, se presară sare. Se pun feliile de dovlecel în tavă. Din căte 5-6 felii se face ca o floare din dovlecel. Parmezanul se taie felii subțiri care apoi se toacă. Se rupe cu mâna puțin cimbru, se toacă cimbrul și se pun peste parmezan. Se toacă bine împreună. Se poate folosi și parmezan ras dacă este unul de calitate. Se adaugă și puțin pesmet și se amestecă bine. Se adaugă puțin ulei peste florile de dovlecel. Într-un castron se pune puțin vin alb prin care se vor trece bucățile de pește. Apoi somonul aromat se trece prin pesmetul cu parmezan și se pun peste rondelele de dovlecel. Se stropește cu puțin ulei.
Se scoate peștele din cuptor și se pune pe farfurie. Se decorează cu sos de ardei și măsline și fire de mărar proaspăt.