Bucataras TV: rețetă de Somon cu crustă de parmezan și pesmet și rețetă de Supa de roșii cu peste

Dec 3, 2013 - Peste

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

Ingrediente
  • somon
  • ardei roșu
  • dovlecel
  • parmezan
  • mărar
  • cimbru
  • măsline verzi și negre
  • pesmet
  • Pentru Supa de rosii cu peste
  • conservă roșii decojite
  • jumătate de ceapă
  • 2 cartofi
  • șofran
  • un file pește alb
  • pătrunjel
  • cățel usturoi
  • câteva midii
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Somonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan.

Pentru început se taie somonul în bucăți mărișoare și se înlătură oasele. Dovlecelul se taie felii foarte subțiri. Într-o tavă se pune ulei, se presară sare. Se pun feliile de dovlecel în tavă. Din căte 5-6 felii se face ca o floare din dovlecel. Parmezanul se taie felii subțiri care apoi se toacă. Se rupe cu mâna puțin cimbru, se toacă cimbrul și se pun peste parmezan. Se toacă bine împreună. Se poate folosi și parmezan ras dacă este unul de calitate. Se adaugă și puțin pesmet și se amestecă bine. Se adaugă puțin ulei peste florile de dovlecel. Într-un castron se pune puțin vin alb prin care se vor trece bucățile de pește. Apoi somonul aromat se trece prin pesmetul cu parmezan și se pun peste rondelele de dovlecel. Se stropește cu puțin ulei.

Se scoate peștele din cuptor și se pune pe farfurie. Se decorează cu sos de ardei și măsline și fire de mărar proaspăt.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri