Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

Dec 10, 2009 - Peste

Cunoscut de la emisiunea Tv "Cireasa de pe tort", Horia Virlan si-a lansat cartea "Bucatele noastre" pe care bucataras.ro a cumparat-o si o recomanda calduros (costa 50 ron, merci Ala). Iata o reteta de caras marinat in sos de legume ...

Ingrediente
  • 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 2 pahare ulei de floarea soarelui
  • 150 gr pasta rosii
  • 2 linguri otet de vin alb
  • o lingura de faina
  • o foaie de dafin
  • 10 bobite piper
  • o crenguta de cimbru
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta

Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute

Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute

Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor

Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.

  • puteti folosi rosioara sau sabioara, tinind insa cont ca pestii mai mici necesita un timp mai scurt de preparare termica

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri