Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se fileteaza. Morcovii, telina, patrunjelul radacina sau pastarnacul radacina si ceapa, se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Untul se alifiaza.
Tehnica prepararii
Legumele (morcovi, patrunjel radacina sau pastarnac, telina si ceapa) se inabusa pe jumatate in 20 g unt si 100 g supa de oase de peste. Se adauga pestele, foi de dafin si se fierb inabusit 15 minute. Se adauga zeama de lamaie, se scot foile de dafin si se lasa sa se raceasca. Se scurg de zeama si se toaca cu masina cu sita fina. Se asaza pasta intr-un vas inox cu forma rotunda si se alifiaza adaugandu-se unt. Se condimenteaza cu sare si piper, se tine la rece. Se pregatesc foile de clatite astfel : ouale se bat bine, se adauga faina si treptat laptele, supa de oase de peste si sarea, amestecand continuu pana se obtine o compozitie fluida. Se prajesc in ulei incins. Se umplu clatitele cu pasta de peste si se ruleaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.