Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza, se taie bucati. Oasele rezultate de la filetare, se fierb in apa, obtinandu-se supa de oase de peste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb pe jumatate, se racesc; li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Castravetii se spala, se curata de coaja, li se scot semintele si se taie cuburi mici. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie rondele. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa de oase de peste.
Tehnica prepararii
Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa in 100 g ulei si 200 g supa de oase de peste, se scurg si se lasa sa se raceasca. Bucatile de peste se amesteca cu legumele inabusite, se toaca cu masina cu sita fina. Compozitia obtinuta se amesteca cu miezul de cartof ras pe razatoare fina, oua, piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, se asaza intr-o tava unsa cu restul de ulei (0,100 kg) si se introduc in cuptor circa 5 minute. In tava se mai adauga 200 g supa de oase de peste, pasta de tomate diluata, castraveti murati. Deasupra cartofilor se asaza o felie de rosie si o rondea de ardei gras. Se introduc din nou la cuptor pentru circa 10-15 minute, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie (cate 2 bucati de cartofi la portie). Se serveste cald.