Cartofi umpluti cu stavrid

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg stavrid cu cap
  • 2,5 kg cartofi
  • 100 g oua (2 buc)
  • 300 g ceapa
  • 300 g castraveti murati
  • 100 g morcovi
  • 200 g rosii proaspete sau 100 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g ardei gras
  • 100 g patrunjel radacina
  • 200 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza, se taie bucati. Oasele rezultate de la filetare, se fierb in apa, obtinandu-se supa de oase de peste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se fierb pe jumatate, se racesc; li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Castravetii se spala, se curata de coaja, li se scot semintele si se taie cuburi mici. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie rondele. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 g supa de oase de peste.

Tehnica prepararii

Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa in 100 g ulei si 200 g supa de oase de peste, se scurg si se lasa sa se raceasca. Bucatile de peste se amesteca cu legumele inabusite, se toaca cu masina cu sita fina. Compozitia obtinuta se amesteca cu miezul de cartof ras pe razatoare fina, oua, piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, se asaza intr-o tava unsa cu restul de ulei (0,100 kg) si se introduc in cuptor circa 5 minute. In tava se mai adauga 200 g supa de oase de peste, pasta de tomate diluata, castraveti murati. Deasupra cartofilor se asaza o felie de rosie si o rondea de ardei gras. Se introduc din nou la cuptor pentru circa 10-15 minute, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie (cate 2 bucati de cartofi la portie). Se serveste cald.

  • O portie: cartofi umpluti 2 buc = 160 g; sos 50 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri