Chiftele din stavrid

Jun 11, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 5 kg stavrid cu cap
  • 1 kg paine alba
  • 400 g oua
  • 250 g patrunjel verde
  • 1 kg ulei
  • 1 kg ceapa
  • 750 g faina
  • 10 g piper macinat
  • 100 g sare
  • Portii: 20
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Stavrizii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se racesc si se dezoseaza. Pâinea alba se inmoaie in apa si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se raceste si se toaca cu masina impreuna cu carnea de peste si pâinea. Se adauga patrunjelul verde, sare, piper, oua, se amesteca pentru omogenizare. Se modeleaza chiftele in forma rotunda, aplatizata, folosind faina si se prajesc in uleiul infierbantat.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 4,5 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri