Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie in bucati mici. Oasele rezultate din procesul de filetare se fierb intr-un litru de apa rece cu sare obtinandu-se supa de oase de peste care se strecoara si se raceste. Painea alba se inmoaie in 300 g supa de oase de peste. Slanina se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g ulei cu 100 g supa de oase de peste. Pestele, slanina, ceapa inabusita se toaca cu masina de doua ori. Pasta obtinuta se amesteca cu pâinea inmuiata, oua, sare, piper si patrunjel verde pâna se obtine o compozitie omogena. Se formeaza chiftele care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece sau cald cu diferite garnituri.