Chiftelute din stavrid

Jun 11, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 700 g stavrid cu cap
  • 100 g slanina
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 150 g paine
  • 75 g oua
  • 100 g ulei
  • 25 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie in bucati mici. Oasele rezultate din procesul de filetare se fierb intr-un litru de apa rece cu sare obtinandu-se supa de oase de peste care se strecoara si se raceste. Painea alba se inmoaie in 300 g supa de oase de peste. Slanina se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 25 g ulei cu 100 g supa de oase de peste. Pestele, slanina, ceapa inabusita se toaca cu masina de doua ori. Pasta obtinuta se amesteca cu pâinea inmuiata, oua, sare, piper si patrunjel verde pâna se obtine o compozitie omogena. Se formeaza chiftele care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece sau cald cu diferite garnituri.

  • O portie: 40 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri