May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala ; jumatate se taie rondele subtiri si din rest se extrage sucul. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si se introduc in cuptor cu temperatura moderata pentru a se frige. Ceapa se inabusa in ulei (50 g) cu apa (50 ml), la care se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa rece, apa (1 l), piper, sare si se fierbe. Arpagicul se inabusa in 50 g ueli, se adauga in sos cu masline si se fierb 20 minute. Sosul obtinut se toarna in tava peste bucatile de peste. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, suc de lamaie, patrunjel verde si se introduc la cuptor circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.