Crap cu orez

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 700 g orez
  • 200 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g ceapa
  • 600 g rosii proaspete sau 300 g conserva
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga orez si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, piper, sare, apa fiarta (1,5 l) si se fierb circa 30 minute. Bucatile de peste se asaza peste compozitia obtinuta, deasupra se pun jumatati de rosii, se adauga ulei si se introduc in cuptor circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, orez 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri