May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Morcovii si ciupercile se curata, se spala si se taie bucati. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se aseaza intr-o tava cu 50 g ulei si piper si se introduc in cuptor, circa 15 minute. Arpagicul, ciupercile, morcovii si ceapa se inabusa in restul de ulei, cu 150 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 150 ml apa rece, pasta de tomate, sare si vin. In sosul cu legume se aseaza bucatile de peste si se introduc din nou in cuptor 10 minute, la o temperatura moderata.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.