Crap cu sos de vin rosu

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 200 ml vin rosu
  • 200 g ulei
  • 150 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 2 g piper macinat
  • 50 g faina
  • 400 g arpagic
  • 600 g ciuperci proaspete sau 300 g conserva
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Morcovii si ciupercile se curata, se spala si se taie bucati. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se aseaza intr-o tava cu 50 g ulei si piper si se introduc in cuptor, circa 15 minute. Arpagicul, ciupercile, morcovii si ceapa se inabusa in restul de ulei, cu 150 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 150 ml apa rece, pasta de tomate, sare si vin. In sosul cu legume se aseaza bucatile de peste si se introduc din nou in cuptor 10 minute, la o temperatura moderata.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, legume cu sos 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri