Crap cu sos Madera (matelot)

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 50 g unt
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 400 g apragic
  • 2 g piper macinat
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 300 g sos Madera
  • 150 ml vin rosu
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g ulei
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se curata, se spala si se portioneaza. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se curata de pielite si se taie sferturi.

Tehnica prepararii

Se unge o tava cu ulei, se asaza bucatile de peste, se presara cu sare si se introduc la cuptor circa 15 minute. Se scurge uleiul ramas in alt vas, in care se inabusa ceapa, arpagic, morcovi si se adauga piper. Separat, ciupercile se inabusa in unt. Legumele inabusite la care se adauga patrunjelul verde, se amestec cu sos Madera. Peste legume se asaza bucatile de peste, cu rosii deasupra. Se adauga vin si se introduce la cuptor 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou pescaresc sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, garnitura 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri