May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se curata, se spala si se portioneaza. Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se curata de pielite si se taie sferturi.
Tehnica prepararii
Se unge o tava cu ulei, se asaza bucatile de peste, se presara cu sare si se introduc la cuptor circa 15 minute. Se scurge uleiul ramas in alt vas, in care se inabusa ceapa, arpagic, morcovi si se adauga piper. Separat, ciupercile se inabusa in unt. Legumele inabusite la care se adauga patrunjelul verde, se amestec cu sos Madera. Peste legume se asaza bucatile de peste, cu rosii deasupra. Se adauga vin si se introduce la cuptor 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou pescaresc sau farfurie. Se serveste cald.