Crap cu verdeturi

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 150 g ulei
  • 100 g pasta tomate
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 1 kg cartofi
  • 400 g ardei gras
  • 100 ml vin alb
  • 150 g ceapa
  • 100 g marar verde
  • 100 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa.

Tehnica prepararii

Se unge o tava cu ulei (50 g), se aseaza bucatile de peste, se adauga apa (50 ml) si se introduce la cuptor in ulei (100 g), se inabusa ceapa, ardei gras, se adauga pasta de tomate, sare, piper, cimbru, cartofi, patrunjel si marar verde. Se fierb circa 5 minute. In compozitia obtinuta se aseaza bucatile de peste iar peste ele rosii si se introduc la cuptor, circa 20 minute. Cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri