May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa.
Tehnica prepararii
Se unge o tava cu ulei (50 g), se aseaza bucatile de peste, se adauga apa (50 ml) si se introduce la cuptor in ulei (100 g), se inabusa ceapa, ardei gras, se adauga pasta de tomate, sare, piper, cimbru, cartofi, patrunjel si marar verde. Se fierb circa 5 minute. In compozitia obtinuta se aseaza bucatile de peste iar peste ele rosii si se introduc la cuptor, circa 20 minute. Cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.