May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc ; 5 bucati se taie in jumatati, iar restul se taie felii. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.
Tehnica prepararii
Ceapa si ardeiul gras se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga rosii, piper, cimbru, sare, circa 750 ml apa fiarta si se fierb 15-20 minute. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava, se adauga bucatile de peste cu rosiile jumatati deasupra. Se stropesc cu restul de ulei si se introduc in cuptor, la temperatura moderata, circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de ou fiert deasupra. Se serveste cald.