Crap marinaresc

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 300 g ceapa
  • 500 g ardei gras
  • 2 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 150 g ulei
  • 100 g oua
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc ; 5 bucati se taie in jumatati, iar restul se taie felii. Ardeiul gras si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii.

Tehnica prepararii

Ceapa si ardeiul gras se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga rosii, piper, cimbru, sare, circa 750 ml apa fiarta si se fierb 15-20 minute. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava, se adauga bucatile de peste cu rosiile jumatati deasupra. Se stropesc cu restul de ulei si se introduc in cuptor, la temperatura moderata, circa 30 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de ou fiert deasupra. Se serveste cald.

  • O portie:peste 100 g, sos si garnitura 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri