May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si sa sareaza. Varza murata se spala, se inlatura frunzele si se taie fasii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Pasta de tomate se dilueza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si se introduc la cuptor circa 10 minute si se frig. Ceapa si varza se inabusa in restul de ulei cu 200 ml apa. Se adauga pasta de tomate, piper, foi de dafin, cimbru si apa fiarta (circa 1 litru). Cand varza este fiarta, se asaza deasupra bucatile de peste, rosii si se adauga vin, se introduce in cuptor in o temperatura moderata circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.