Crap pe varza

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 3,5 kg varza alba murata
  • 250 g ulei
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g ceapa
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper boabe
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si sa sareaza. Varza murata se spala, se inlatura frunzele si se taie fasii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Pasta de tomate se dilueza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si se introduc la cuptor circa 10 minute si se frig. Ceapa si varza se inabusa in restul de ulei cu 200 ml apa. Se adauga pasta de tomate, piper, foi de dafin, cimbru si apa fiarta (circa 1 litru). Cand varza este fiarta, se asaza deasupra bucatile de peste, rosii si se adauga vin, se introduce in cuptor in o temperatura moderata circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, varza 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri