Crap pescaresc

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 50 g usturoi
  • 150 g ulei
  • 200 g ardei gras
  • 50 g pasta de tomate
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de crap se aseaza intr-o tava cu 100 g ulei, cimbru si jumatate din cantitatea de piper, se introduc in cuptor si se frig. Se adauga ardei gras, 50 g rosii, pasta de tomate, usturoi, piper si se introduce tava din nou in cuptor inca 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g , sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri