May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc ; 1 kg se taie in cuburi, iar 500 g se taie in jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 g ulei si se frig. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, rosii taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (1,5 l) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatati de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.