Crap portughez

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 150 g ulei
  • 1,5 kg rosii proaspete sau 750 g conserva
  • 200 g ceapa
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g pasta tomate
  • 50 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 250 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc ; 1 kg se taie in cuburi, iar 500 g se taie in jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 g ulei si se frig. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, rosii taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (1,5 l) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatati de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, sos cu rosii 140 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri