Crap provincial

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 150 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 1 kg rosii proaspete sau 500 g conserva
  • 50 g pasta tomate
  • 50 g faina
  • 25 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc si se taie cuburi jumatate din cantitate, iar cealalta jumatate in felii. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se sareaza, se asaza intr-o tava cu 50 g ulei si se introduce la cuptor circa 10 minute. Se inabusa ceapa in ulei (100 g) si putina apa (100 ml), se adauga faina dizolvata, pasta de tomate, usturoi si circa 400 ml apa, se fierb circa 15 minute. Se adauga rosii taiate cuburi, piper, sare si vin. In sos se introduc bucatile de peste peste care se asaza cate o felie de rosie. Se introduc la cuptor 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri