Crap sarbesc

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 3 kg cartofi
  • 200 g smantana
  • 200 g rosii proaspete sau 100 g conserva
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 200 g ardei gras
  • 100 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Cartofii si ardeii se inabusa in 75 g ulei si 75 ml apa, se adauga smantana, patrunjel verde, boia si sare. Compozitia se asaza intr-o tava. Deasupra se asaza bucatile de peste unse cu ulei, cu cate o jumatate de rosie deasupra si se introduc la cuptor circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, garnitura 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri