Crap umplut cu orez

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg crap cu cap
  • 250 g ceapa
  • 100 g pesmet
  • 2 g piper macinat
  • 100 g oua
  • 100 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g hrean
  • 10 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul se cerne. Orezl se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Hreanul se curata si se rade.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu 100 ml apa, se adauga orez, piper, sare, 200 ml apa fiarta si se introduc la cuptor circa 15 minute. Se raceste si se adauga oua, pesmet si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu pestii, se cos, se introduc la cuptor intr-o tava unsa cu 75 g ulei si se frig circa 20 minute. Hreanul se amesteca cu otet, apa (100 ml) si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de hrean. Se serveste rece.

  • O portie: 210 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri