May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pesmetul se cerne. Orezl se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Hreanul se curata si se rade.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 75 g ulei cu 100 ml apa, se adauga orez, piper, sare, 200 ml apa fiarta si se introduc la cuptor circa 15 minute. Se raceste si se adauga oua, pesmet si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu pestii, se cos, se introduc la cuptor intr-o tava unsa cu 75 g ulei si se frig circa 20 minute. Hreanul se amesteca cu otet, apa (100 ml) si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de hrean. Se serveste rece.