Crap unguresc

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 100 g ceapa
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g ardei gras
  • 100 g costita afumata
  • 200 g smantana
  • 150 g ulei
  • 1 g boia de ardei iute
  • 1,5 kg cartofi
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g cimbru
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa, ardeiul grasse curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie fasii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Pestele uns cu 50 g ulei se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor circa 15 minute. Ceapa, cartofii, ardeii se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cimbru, costita, boia, piper, sare, smantana si circa 500 ml apa. Legumele se asaza intr-o tava, deasupra bucatile de peste cu cate o jumatate de rosie si se introduc la cuptor circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri