May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa, ardeiul grasse curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie fasii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Pestele uns cu 50 g ulei se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor circa 15 minute. Ceapa, cartofii, ardeii se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, cimbru, costita, boia, piper, sare, smantana si circa 500 ml apa. Legumele se asaza intr-o tava, deasupra bucatile de peste cu cate o jumatate de rosie si se introduc la cuptor circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.