Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Pestele se fierbe impreuna cu ceapa, se dezoseaza, se toaca cu masina cu sita mica. Sosul alb se pregateste astfel : untul se topeste intr-un vas, se adauga faina dizolvata in 250 ml lapte rece, se adauga restul de lapte si se fierbe la foc moderat 20 minute, apoi se strecoara si se raceste. In sosul format se adauga peste, piper, sare, jumatate din cantitatea de oua, se amesteca pana se omogenizeaza. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de forma cilindrica, se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei infierbântat.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.