Crochete din stavrid

Jun 11, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1 kg stavrid cu cap
  • 150 g unt
  • 300 g ulei
  • 250 g oua
  • 200 g pesmet
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g ceapa
  • 2 g piper macinat
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Pestele se fierbe impreuna cu ceapa, se dezoseaza, se toaca cu masina cu sita mica. Sosul alb se pregateste astfel : untul se topeste intr-un vas, se adauga faina dizolvata in 250 ml lapte rece, se adauga restul de lapte si se fierbe la foc moderat 20 minute, apoi se strecoara si se raceste. In sosul format se adauga peste, piper, sare, jumatate din cantitatea de oua, se amesteca pana se omogenizeaza. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de forma cilindrica, se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei infierbântat.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 3 buc a 35 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri