Dorada la cuptor

Apr 26, 2009 - Peste

Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

Ingrediente
  • 3 dorada
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii potrivite
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • ghimbir macinat
  • ulei de masline
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Pestele se spala si se curata bine cu apa rece

Se stropeste tava cu putin ulei

Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.

Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza

Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).

Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste

Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline

Se acopera tava cu o folie de aluminiu

Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade

Se lasa cam 60 de minute la cuptor

Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri