File de hek prajit

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 kg file hek
  • 150 g faina
  • 150 g ulei
  • 150 ml lapte
  • 150 g oua
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de hek se spala, se sareaza si se portioneaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Fileurile se tin in lapte 10 minute, apoi se trec prin faina amestecata cu boia, prin ou si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri