File de morun sau nisetru (siberian)

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 500 g file de morun sau nisetru
  • 750 g salata a la rus
  • 100 g maioneza
  • 250 g aspic
  • 25 g morcovi
  • 25 g ceapa
  • 25 g gogosari rosii
  • 25 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 25 g telina radacina
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de morun (nisetru) se spala. Ceapa, patrunjelul radacina, pastarnacul radacina, morcovii si telina radacina, se curata, se spala si se taie felii. Aspicul (125 g) se topeste si se amesteca cu maioneza. Restul de aspic se taie marunt. Gogosarii se spala si se taie in diferite forme.

Tehnica prepararii

Se fierb in apa clocotita morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa, telina, piper boabe, foi de dafin si sare. Se adauga fileul de morun (nisetru) si se continua fierberea circa 10 minute. Fileul fiert se raceste si se taie felii. Salata a la rus se monteaza pe platou, deasupra se asaza bucatile de peste si se toarna compozitia din maioneza si aspic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din gogosari rosii, legume fierte taiate diferite forme si bucati de aspic. Se serveste rece.

  • O portie: peste 35 g, aspic si salata 95 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri