May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de morun (nisetru) se spala. Ceapa, patrunjelul radacina, pastarnacul radacina, morcovii si telina radacina, se curata, se spala si se taie felii. Aspicul (125 g) se topeste si se amesteca cu maioneza. Restul de aspic se taie marunt. Gogosarii se spala si se taie in diferite forme.
Tehnica prepararii
Se fierb in apa clocotita morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa, telina, piper boabe, foi de dafin si sare. Se adauga fileul de morun (nisetru) si se continua fierberea circa 10 minute. Fileul fiert se raceste si se taie felii. Salata a la rus se monteaza pe platou, deasupra se asaza bucatile de peste si se toarna compozitia din maioneza si aspic.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din gogosari rosii, legume fierte taiate diferite forme si bucati de aspic. Se serveste rece.