File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter

Nov 26, 2012 - Peste

Reteta de File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată preparata in vas Zepter

Ingrediente
  • 4 fileuri de peşte, aproximativ 180 g net bucata (poate fi folosit salau, etc)
  • 4 bucăţi mari de praz
  • 8 roşii deshidratate, tăiate în fâşii
  • 1 lămâie
  • 2 linguriţe de capere mici
  • 2 linguriţe de măsline negre
  • 1 dl de supă de pasăre
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic
  • sare fină
  • piper măcinat
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de praz. Căliţi-le fără să le daţi culoare, apoi adăgaţi supa de pui. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie.

În acest timp, tăiaţi lămâia în felii, tăiaţi roşiile deshidratate în felii juliene şi apoi tăiaţi măslinele pe lungime în acelaşi mod. Încălziţi un alt vas Zepter până când termocontrolul indică zona roşie, reduceţi la minim focul, apoi aşezaţi bucăţile de peşte, după ce le-aţi uscat în prealabil cu ajutorul unor şervete de hârtie şi le-aţi uns cu ulei de măsline. Rumeniţi-le pe ambele părţi.

Puneţi bucăţile de praz călit pe o farfurie, aranjaţi deasupra bucăţile de peste într-un mod atrăgător, apoi puneţi măslinele, feliile de lămâie, caperele şi roşiile deshidratate în vasul care a servit la fierberea bucăţilor de bar.

Stingeţi cu puţin oţet balsamic şi puţin lichid în care au fost fierte bucăţile de praz. Turnaţi acest suc peste bucăţile de praz şi apoi adăugaţi puţin oţet, după care adăugaţi un firicel de ulei de măsline.

Reteta advertorial Zepter

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri