May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de salau se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Laptele se fierbe. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in unt (25 g) impreuna cu ceapa. Separat se prepara un sos din 100 g unt topit, faina dizolvata in lapte rece (200 ml) si cantitatea ramasa de lapte si se fierb 15 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile, sare si ciuperci si se toarna peste bucatile de peste asezate pe platou pescaresc. Se presara cascaval ras deasupra si se introduc in cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rondele de lamaie. Se serveste cald. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur.