File de salau cu salata a la rus in aspic

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 600 g file de salau
  • 400 g salata a la rus
  • 200 g aspic
  • 600 g esenta de peste
  • 200 g maioneza
  • 50 g gogosari in otet
  • 50 g salata verde
  • 100 g lamaie
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala, se portioneaza, se bate putin, se ruleaza. Gogosarii rosii in otet se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Lamaia se spala si se taie rondele. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Salata a la rus, aspicul, maioneza si esenta de peste se prepara folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Rulourile se uniformizeaza ca lungime (marginile taiate se introduc in interiorul acestora) ; se asaza unul langa altul intr-un vas si se toarna peste ele esenta de peste fierbinte (pana se acopera rulourile). Vasul se acopera cu un capac de hartie alba (ale carui dimensiunitrebuie sa corespunda cu cele ale vasului). Rulourile se fierb pe plita, la foc moderat. Dupa 5 minute de la primul clocot, se lasa rulourile sa se raceasca in zeama lor si se scot pe un servet curat. Salata a la rus se monteaza pe platou (in asa fel incat sa formeze un suport pentru rulourile de peste), iar peste aceasta se asaza rulourile de peste cu decor din gogosari si rondele de lamaie, se acopera in aspic si se orneaza cu maioneza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: peste 45 g, salata 60 g, aspic 20 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri