May 25, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de salau se spala, se portioneaza, se bate putin, se ruleaza. Gogosarii rosii in otet se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Lamaia se spala si se taie rondele. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza. Salata a la rus, aspicul, maioneza si esenta de peste se prepara folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Rulourile se uniformizeaza ca lungime (marginile taiate se introduc in interiorul acestora) ; se asaza unul langa altul intr-un vas si se toarna peste ele esenta de peste fierbinte (pana se acopera rulourile). Vasul se acopera cu un capac de hartie alba (ale carui dimensiunitrebuie sa corespunda cu cele ale vasului). Rulourile se fierb pe plita, la foc moderat. Dupa 5 minute de la primul clocot, se lasa rulourile sa se raceasca in zeama lor si se scot pe un servet curat. Salata a la rus se monteaza pe platou (in asa fel incat sa formeze un suport pentru rulourile de peste), iar peste aceasta se asaza rulourile de peste cu decor din gogosari si rondele de lamaie, se acopera in aspic si se orneaza cu maioneza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.