File de salau cu sos Madera (hotelier)

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 kg file de salau
  • 150 g ulei
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 500 g sos Madera
  • 50 g unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala, se portioneaza. Faina se cerne. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. Laptele se fierbe. Sosul Madera se incalzeste.

Tehnica prepararii

Fileurile de salau se sareaza, se trec prin lapte si faina si se prajesc in ulei. Separat, ciupercile se inabusa in unt si se adauga in sosul Madera si se fierb impreuna circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos Madera. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, sos si ciuperci 70 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri