File de salau cu sos Meuniere

May 25, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 kg file de salau
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 150 g ulei
  • 100 g lamaie
  • 300 g sos Meuniere
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala si se portioneaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Sosul Meunière se prepara folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Fileurile de salau se sareaza, se trec prin faina si lapte si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos Meunière. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, sos 30 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri