File de salau frantuzesc (Orly)

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 g file de salau
  • 100 g faina
  • 150 g oua
  • 150 g ulei
  • 500 g sos tomat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala si se portioneaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Sosul tomat se incalzeste. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se amesteca cu galbenusurile de ou. Albusurile batute spuma, se adauga la compozitia din faina si galbensurui si se amesteca pentru omogenizare. Fileurile se sareaza, se trec prin aceasta compozitie si se prajesc in ulei fierbinte.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu sos tomat. Se poate servi cu garnitura din cartofi natur. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, sos 50 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri