May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de salau se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, piper, foi de dafin, ceapa si vin. Dupa fierbere, bucatile de salau se asaza pe platou pescaresc. Separat se prepara un sos din unt incalzit la care se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, cantitatea de lapte ramasa si se fierbe 15 minute. Se raceste, se adauga galbenusuri si sare. Sosul obtinut se toarna peste bucatile de salau, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu rondele de lamaie deasupra. Se serveste cald.