May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 10 rosii se lasa intregi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie in sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Fileul de salau se introduce la cuptor, in tava cu 50 g ulei si se prajeste pe jumatate. Ceapa se inabusa cu 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa, rosii taiate felii, apa fiarta (1,5 l) si se continua fierberea. In sosul format, se asaza bucatile de peste ; pe fiecare bucata de salau, se asaza cate o rosie si se introduce la cuptor. La sfarsitul fierberii se adauga vin, piper si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde cu lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.