File de salau provincial

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 g file de salau
  • 100 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 kg rosii proaspete sau 500 g conserva
  • 50 g faina
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 5 rosii se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 g ulei si se prajesc pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, piper, rosii taiate felii, pasta de tomate, apa fiarta (0,5 l) si se fierbe circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga usturoi, sare si vin. In sosul format, se asaza bucatile de peste, deasupra rosii taiate jumatate si se introduc la cuptor 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri