May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de salau se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 5 rosii se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 g ulei si se prajesc pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, piper, rosii taiate felii, pasta de tomate, apa fiarta (0,5 l) si se fierbe circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga usturoi, sare si vin. In sosul format, se asaza bucatile de peste, deasupra rosii taiate jumatate si se introduc la cuptor 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.