File de salau rasol

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 kg file de salau
  • 100 ml vin alb
  • 100 g ceapa
  • 125 g unt
  • 150 g faina
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de salau se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala, se taie sferturi si i se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Fileurile de salau se fierb in apa cu sare si ceapa. In unt incalzit, se adauga faina (dizolvata in zeama in care s-a fiert pestele) se completeaza cu restul de zeama si se fierbe circa 20 minute. Catre sfarsitul fierberii, se adauga galbenusuri de ou, sare, vin si suc de lamaie. Cand sosul este gata, se strecoara peste fileurile de peste aranjate pe platou.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de vin. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, sos 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri