May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de salau se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala, se taie sferturi si i se extrage sucul. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Fileurile de salau se fierb in apa cu sare si ceapa. In unt incalzit, se adauga faina (dizolvata in zeama in care s-a fiert pestele) se completeaza cu restul de zeama si se fierbe circa 20 minute. Catre sfarsitul fierberii, se adauga galbenusuri de ou, sare, vin si suc de lamaie. Cand sosul este gata, se strecoara peste fileurile de peste aranjate pe platou.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de vin. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur. Se serveste cald.