May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala cu multa apa rece, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie in fasii mari. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga cartofi si ardei gras. Peste legumele inabusite, se adauga pastsa de tomate si apa fiarta (300 ml). Legumele se asaza intr-o tava, se adauga fasole verde, mazare, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveci conserva, piper, cimbru, usturoi. Bucatile de crap se asaza deasupra, cu o felie de rosie. Tava se introduce in cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.