Ghiveci cu crap

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 200 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 800 g cartofi
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ulei
  • 100 g mazare conserva
  • 200 g fasole verde conserva
  • 300 g ardei gras proaspat sau 150 g conserva
  • 400 g rosii proaspete sau 200 gconserva
  • 300 g ghiveci conserva
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g usturoi
  • 1 g piper macinat
  • 2 g cimbru
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala cu multa apa rece, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie in fasii mari. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga cartofi si ardei gras. Peste legumele inabusite, se adauga pastsa de tomate si apa fiarta (300 ml). Legumele se asaza intr-o tava, se adauga fasole verde, mazare, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveci conserva, piper, cimbru, usturoi. Bucatile de crap se asaza deasupra, cu o felie de rosie. Tava se introduce in cuptor circa 30 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, ghiveci 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri