Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se portioneaza. Morcovii, ceapa, telina radacina se curata, se spala, se taie in bucati mici. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie in bucati mai mari. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Morcovii, ceapa si telina se inabusa in ulei si circa 150 ml apa. Se adauga cartofi, ardei gras si 1,5 l apa. Când legumele au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate, boia de ardei, piper si sare. Dupa ce legumele au fiert, se asaza compozitia respectiva intr-o tava, adaugandu-se in straturi uniforme : mazare, fasole verde, ghiveci conserva si rosii. Deasupra, la distante egale, se asaza bucatile de peste ; pe fiecare bucata se monteaza cate o felie de rosie. Se introduce tava in cuptor circa 15 minute, pentru gratinare. Spre sfarsitul gratinarii se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie. Se serveste cald sau rece.