Gogosi din stavrid

Jun 11, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 500 g stavrid cu cap
  • 1,250 g cartofi
  • 250 g faina
  • 300 g ulei
  • 200 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fierbe, se raceste, se dezoseaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii si pestele se toaca cu masina.

Tehnica prepararii

In tocatura obtinuta se adauga 200 g faina, oua, sare, piper, se amesteca bine pana se omogenizeaza. Din compozitia obtinuta se formeaza pe planseta feliile lungi de 30-40 cm, se taie bucati mici de 2 cm; se modeleaza cu ajutorul fainii in forma rotunda si se prajsc in ulei fierbinte.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu sos tomat.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri