Icre de crap sau stiuca

May 9, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 125 gr icre
  • 400 gr ulei
  • 150 ml sifon
  • 200 gr lamaie sau 3 gr sare de lamaie
  • 50 gr masline
  • 200 gr ceapa
  • 50 gr salata verde
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Icrele se trec prin sita rara pentru a se curata de pielite. Lamaia se spala ; din 150 gr se extrage sucul, iar restul se taie felii. Daca se foloseste sare de lamaie, se dizolva in apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala se scot samburii si se taie pentru decor.

Tehnica prepararii

Icrele se amesteca cu sare, se bat cu telul si se adauga ulei putin cate putin ; cand incep sa se intareasca , se adauga sifon. Spre sfarsit se adauga suc de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde, masline si felii de lamaie. Se serveste rece, cu ceapa separat.

  • O portie: icre 50 gr, ceapa 10 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri