Icre tarama

May 9, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 100 gr icre tarama
  • 25 gr gris sau 80 gr paine alba
  • 300 gr ulei
  • 50 gr lamaie sau 2 gr sare de lamaie
  • 200 gr ceapa
  • 50 gr masline
  • 50 ml sifon
  • 50 gr salata verde
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Grisul se fierbe si se raceste. Cand se foloseste paine alba, se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Daca se foloseste sare de lamaie se dizolva in apa. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape.

Tehnica prepararii

Icrele si grisul se bat cu telul, turnandu-se treptat ulei, putin cate putin. Se adauga sifon, suc de lamaie si se amesteca continuu, pentru omogenizare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde si masline. Se serveste rece, cu ceapa separat.

  • O portie : icre 50 gr, ceapa 10 gr

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri