May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se curata, se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se introduc in cuptor intr-o tava cu 50 g ulei si se frig. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, piper, otet, sare, foi de dafin si apa fiarta (1 litru). Se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de peste si se fierb inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie, cu decor din rondele de lamaie. Se serveste rece.