Marinata cu crap

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 100 g ulei
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 200 g pasta de tomate
  • 50 ml otet 9 grade
  • 2 foi de dafin
  • 1 g piper boabe
  • 50 g lamaie
  • 50 g faina
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se curata, se spala si se taie in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se introduc in cuptor intr-o tava cu 50 g ulei si se frig. Ceapa si morcovii se inabusa in 50 g ulei si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, piper, otet, sare, foi de dafin si apa fiarta (1 litru). Se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de peste si se fierb inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie, cu decor din rondele de lamaie. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri