Marinata cu stavrid

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 150 g ulei
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g ceapa
  • 50 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 4 foi de dafin
  • 30 ml otet 9 grade
  • 100 gr lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Stavridul se curata, se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Lamaia se spala si se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Pestele se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o tava cu ulei (75 g) si apa (75 ml) si se inabusa la cuptor circa 10 minute. Separat, morcovii, ceapa si telina se inabusa in 75 g ulei cu 75 ml apa, se adauga faina dizolvata si pasta de tomate, diluata, otet, sare, foi de dafin, apa necesara fierberii si se fierb circa 20 minute. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Sosul obtinut se toarna peste peste, impreuna cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Preparatul se introduce la cuptor circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal, cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri