May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Stavridul se curata, se inlatura capul, se spala si se scurge de apa. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Lamaia se spala si se taie felii. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Pestele se sareaza, se pipereaza si se asaza intr-o tava cu ulei (75 g) si apa (75 ml) si se inabusa la cuptor circa 10 minute. Separat, morcovii, ceapa si telina se inabusa in 75 g ulei cu 75 ml apa, se adauga faina dizolvata si pasta de tomate, diluata, otet, sare, foi de dafin, apa necesara fierberii si se fierb circa 20 minute. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Sosul obtinut se toarna peste peste, impreuna cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Preparatul se introduce la cuptor circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal, cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.