Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se filtreaza, se taie bucati. Oasele rezultate de la filetare se fierb in apa, apoi se strecoara. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata de coaja, se taie cuburi mici. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi mici. Castravetii se spala, se curata de coaja, seminte si se taie cuburi. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Morcovii se fierb in apa rece, se scurg, se amesteca cu cartofii, mazarea, castravetii, patrunjel verde, mustar, piper, sare, maioneza, pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga fileurile de peste, se amesteca si se aseaza in forme rotunde, dandu-le forma de medalion. Se asaza pe platou si se acopera cu un amestec din 100 g aspic, cu 100 g maioneza. Se orneaza cu aspic tocat.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.