May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Morunul se curata, se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se fierb in apa cu ceapa, piper, for de dafin, vin si sare. Se prepara un sos din unt (100 g), faina dizolvata in lapte, smantana si sare. Se fierbe circa 15 minute, se raceste putin si se adauga cascaval ras (50 g), galbenusuri de ou, albusuri batute spuma si se amesteca. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se adauga jumatate din cantitatea de sos, se asaza bucatile de peste, deasupra ciuperci si restul de sos. Se presara cascaval ras si se introduc la cuptor, pentru gratinare circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.