Morun pane

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg morun fara cap
  • 150 g ulei
  • 75 g faina
  • 150 g oua
  • 200 g pesmet
  • 1,5 kg cartofi
  • 40 g patrunjel verde
  • 50 g unt
  • 150 g lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morunul se curata, se spala, se taie in 10 portii si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi, se spala si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se trec prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou pescaresc cu cartofi fierti cu unt, patrunjel verde si lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, cartofi 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri