Morun sau nisetru cu sos de lamaie (a la grec)

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg morun (nisetru) fara cap
  • 25 g ulei
  • 50 g lamaie
  • 550 g sos de lamaie (a la grec)
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morunul (nisetru)se curata si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Bucatile de morun (nisetru) se ung cu ulei, se frig pe ambele parti, la gratar si se asaza pe platou. Peste bucatile de morun (nisetru) se toarna sos de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din rondele de lamaie. Se serveste cald.

  • O portie: peste 70 g, sos 55 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri