Morun sau nisetru pescaresc

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
  • 150 g ulei
  • 200 g ardei gras
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g pasta de tomate
  • 25 g usturoi
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morunul (nisetrul) se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se curata de coaja si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de morun (nisetru) se asaza intr-o tava cu 100 g ulei, usturoi, cimbru, piper, se introduc la cuptor si se frig. Se adauga ardei gras, pasta de tomate, rosii, 50 g ulei si se introduc din nou la cuptor 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 70 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri